IP-telefoni kom til de norske hjem i 2004, og det var Telio som var den første til å bringe teknologien på hjemmebane.
Telenor har lenge holdt IP-telefoni tilbake, men er i dag sammen med Telio ledende på salg av IP-telefoni. Tilsammen har Telio og Telenor over halvparten av IP-telefonikundene i Norge.
Totalt finnes det et 70-tall av ulike tilbydere av IP-telefoni.


Tore Aarønæs anslår at det i dag kan være rundt 400.000 IP-telefonikunder. Det innebærer at rundt 20 prosent av norske hjem bruker IP-telefoni.
- Jeg synes ikke dette er noen dårlig utvikling, og det er helt i tråd med det vi har spådd. Både 2004 og 2005 har hatt en dobling av nye kunder. Jeg tipper at vi kan forvente 200.000 nye i år, sier han til digi.no.
Men Aarønæs mener vi må forvente en viss brems i IP-telefoni, ettersom fasttelefoni nå har blitt rimeligere.
På den annen side mener han at vi bare har sett en liten flik av de muligheter IP-telefoni kan gi. Foreløpig har IP-telefoni bare gitt rimeligere tellerskritt. Men ettersom logikken i IP-telefoni ligger i programmet, så gir det muligheter for å ringe både PCen, telefonen eller mobilen som er IP-klargjort.
- Intelligensen er flyttet ut til programvaren, som gir det mange muligheter. Men det tar tid før den vanlige mannen i gata skjønner mulighetene og tør å ta risikoen ved å prøve, framholder Aarønæs.
IP-telefoni vil også gi nærvær, og viser når man er logget og i framtiden koble lokasjoner på hvor man faktisk er når man ringer.
Hybride IP-telefoni vil dessuten automatisk sette opp samtaler der det er WLAN, og registrere de samme funksjoner som er i outlook. Det er dyrt å ringe fra utlandet, mens det i WLAN-soner i praksis er gratis.
- Det er ikke urealistisk at vi opplever samme vekst som i fjor. Det vil isåfall bety at vi havner på 600 000 IP-telefonikunder i år, forteller Aarønæs.