Williamson benekter onsdag kveld at han har noe som helst med lekkasjen å gjøre.
Informasjonen som først ble gjengitt av avisa The Telegraph, dreide seg om at regjeringen skal ha bestemt seg for å la den kinesiske telegiganten Huawei delta i deler av utbyggingen av 5G-nettet. Regjeringen har siden fastholdt at det ikke er tatt noen beslutning i saken, som i seg selv er omstridt på grunn av frykt for at Huawei kan bli en bakdør for kinesisk spionasje.
Williamson var blant de første av flere statsråder som nektet for å stå bak. Han kalte lekkasjen «fullstendig uakseptabel».
Første kvinne
I et svar til May sier Williamson nå at han beklager at statsministeren mener lekkasjene kom fra forsvarsdepartementet.
– Jeg benekter ettertrykkelig at jeg på noen måte var involvert i denne lekkasjen, og jeg er sikker på at en grundig og formell gransking ville ha gått god for mitt syn, skriver Williamson i et brev som er lagt ut på hans Twitter -konto.
Statsministeren har utnevnt Penny Mordaunt, som inntil nå har hatt ansvar for internasjonal bistand, til å ta over. Hun blir britenes første kvinnelige forsvarsminister.
Beviser
Lekkasjen kom etter et møte 23. april i sikkerhetsrådet, som kun består av utvalgte statsråder og sikkerhetssjefer med taushetsplikt om diskusjonene.
En kildejakt ble satt i gang, og etterforskningen har ifølge May resultert i beviser som peker mot at Williamson har ansvar for lekkasjen.
– Det er ikke fremkommet noen andre troverdige versjoner av hendelsesforløpet som kan forklare lekkasjen, skriver May i et brev til Williamson, der hun fastslår at han ikke lenger har hennes tillit.
Huawei-skepsis
42 år gamle Williamson var regnet som en nær alliert av statsministeren. Han fikk jobben i 2017 da forgjengeren Michael Fallon gikk av i kjølvannet av anklager om trakassering. Williamson risikerer nå å bli gjenstand for en kriminaletterforskning.
På Twitter onsdag avslører han at May ga ham muligheten til selv å si opp. Williamson forklarer at han ikke kunne gjøre det, fordi det ville være det samme som å godta at han eller noen i hans stab hadde noe som helst ansvar for lekkasjen.
– Det var ikke tilfellet, skriver han.
Huaweis mulige rolle i utbyggingen av framtidas mobilnett er mottatt med skepsis i flere land. USA er sterkt imot involvering fra det kinesiske selskapet fordi det etter kinesisk lov kan være forpliktet til å hjelpe hjemlandets regjering med å samle etterretning eller bidra på annet vis ved behov.