Stepstone-gründer Erik Bakkejord siktet i 2001 mot et nytt IT-eventyr, som nå skyter fart.
Etter noen blodige oppstartsår, leverte Intility for første gang plussresultater i fjor. Omsetningen vokste fra 58,5 millioner til 75,3 millioner fra 2005 til 2006, og med en vekst i resultatet fra 7 millioner til 11,8 millioner i fjor.
IT-selskapet ble startet i 2000 av Trygve Skibeli fra IBM, som ville videreføre sin erfaring med tjenesteutsetting av IT-drift i større virksomheter til små og mellomstore bedrifter.
Bakkejord solgte seg ut av StepStone, med en fortjeneste på et tresifret antall millioner kroner. Deler av StepStone-gevinsten har gründeren investert i Intility, hvor han nå eier 27,2 prosent. Venturefondet Northzone, som var med på å få StepStone på børs, eier 38 prosent av aksjene.
Nå trenger Bakkejord flere folk til IT-bedriften beliggende på Langkaia i Oslo. Ifølge CRM-ansvarlig Anders Hisdal i Intility trenger selskapet mellom seks til åtte nye medarbeidere, både på utvikler og bestillersiden.
Intility har i dag 58 ansatte, og tilbyr IT-tjenester til 200 selskaper i SMB-markedet. I motsetning til tradisjonelle ASP-leverandører som Telecomputing, ligger både programvaren og utstyret hos kundene.
– Vi har en driftsmodell som baserer seg på et fjerndriftkonsept, der de fleste oppgaver utføres fra konsulenter som sitter her på Langkaia, forteller Hisdal til digi.no.
Dermed skiller Intility-konsulentene seg fra andre konsulenter som helst bør være ute hos kunden hele tiden for å oppnå best mulig faktureringsgevinst.
Intility tar en fast pris fra kundene. Ettersom konsulentene er mer knyttet til bedriften, tror Hisdal det ikke blir problemer å få nok folk til de ledige stillingene.