Etter først å ha brutt forlovelsen ble SMG og GNT endelig enige om oppkjøp i høst. SMGs avdelinger i Sverige og Norge ble kjøpt opp av finske GNT.
SMG er nest størst på distribusjon av IT-produkter i Norge. Norgessjefen Alex Jensen fortsetter i sin stilling etter oppkjøpet. Men det gjør ikke ERP-systemet, SAP.
– Lageret blir liggende i Norge, men vi skal bytte IT-system, sier Jensen.
Dermed mister SAP en av sine tidligste kunder i Norge.
SMG tok i bruk SAP allerede i 1996. Prosessen gikk langt fra smertefritt, og selskapet var i en periode ikke i stand til å sende ut varer i det hele tatt.
Systemet som foretrekkes fremfor SAP er GNTs egenutviklede system, DBM, forteller Jensen. Han har ennå ikke sett systemet, men mener rapportene det produserer ser spennende ut.
Datoen for overgang til nye systemer er ikke satt, og den skal først gjennomføres i Sverige. Overgangen blir trolig stressende, men neppe like ille som forrige gang SMG byttet ERP-system, mener Jensen.
– Det er en stor forskjell. For da vi innførte SAP i 1996 var det lite brukt i Norge. Vi utdannet stort sett konsulentene som jobbet på prosjektet, som kom til oss med en brosjyre i hånden. Det slipper vi her.
Han opplyser dessuten at selskapet har gjennomført mange oppgraderinger av SAP siden, uten problemer.
– Det vil være en stressperiode for oss, men alle er ved godt mot og topp motiverte
– Kunne ikke GNT ha byttet til SAP?
– Det ville vært en større jobb å bytte til SAP for GNT. De har virksomhet i Finland, Sverige og Baltikum, sier Jensen.
SMG har 140 ansatte i Norge, og Jensen sier han ikke forventer store endringer i dette antallet. Noen funksjoner vil likevel trolig sentraliseres.
– GNT har noen sentraliserte ressurser, og det er mulig vi vil rendyrke salgsdelen. Vi vil bruke mindre tid på administrasjon, og det er bra, sier han.
Det kan med andre ord bli færre stillinger innen administrasjon i selskapet, og kanskje flere innen salg.
Oppkjøpet bringer selskapene opp på en fjerde eller femte plass blant distributørene i Europa, mener Jensen.