Tiobe Software har i mange år forsøkt å måle interessen for ulike programmeringsspråk ved å telle antallet treff søk etter hvert språk i tjenestene Google, MSN, Yahoo!, Wikipedia og YouTube. Det har blitt søkt etter minst hundre ulike språk. En gjennomgang av hvordan dette har blitt utført, finnes på denne siden.
I den ferskeste utgaven av Tiobe Index har selskapet sammenlignet tallene med tilsvarende tall fra i fjor.
For de fleste av språkene på tabellen nedenfor har det ikke skjedd store endringer. Det eneste virkelige unntaket er Google nye programmeringsspråk, Go, som ble lansert så sent som i november. Dette har allerede klatret opp på en 13. plass med en andel på 1,247 % blant de 50 språkene som utgjør Tiobe Index. Veksten er like stor som den til Apples Objective-C, som benyttes av blant annet mange iPhone-utviklere, men dette språket har eksistert siden 1986.
Nå finnes det riktignok også et annet programmeringsspråk som heter nesten det samme. Det er riktignok lite kjent, men det er uklart om Tiobe Software har skilt ut dette i sin undersøkelse.
Tiobe Software er usikre på om oppmerksomheten omkring Go egentlig dreier seg om «hype», men mener at det at språket er laget av Google er tilstrekkelig til å gjøre det populært.
- Ingen vil bli bebreides for å bruke et språk som er assosiert med Googles varemerke, skriver Tiobe Software i analysen. Men selskapet mener at Go har mer med seg enn bare å være et Google-produkt, nemlig den innebygde støtten for parallellprogrammering og samtidighet.
Vekst opplever også PHP, som har økt andeln med 1,19 prosentpoeng siden i fjor. Det har i den forbindelse passert både Visual Basic og C++ og ligger nå på tredjeplass, bare slått av Java og C.
Tabellen nedenfor viser hvilke plassering de ti språkene som nå får mest oppmerksomhet har fått i tidligere undersøkelser.