FORBRUKERTEKNOLOGI

Store Norske fornøyd med debuten

Oppslagsverket jubler for besøkstall og brukerbidrag.

26. mars 2009 - 13:39

Store Norske Leksikon (SNL) kom seg omsider på nett i forrige måned, og skal i motsetning til sin største konkurrent Wikipedia leve av annonseinntekter.

Etter én måned har en halv million besøkt tjenesten. Uke for uke peker tallene oppover, og forrige uke hadde SNL.no i snitt 22.000 unike brukere i snitt hver dag.

Det plasserer oppslagsverket på 49. plass blant Norges mest besøkte nettsteder, ifølge TNS Gallup.

- Dette har virkelig overgått forventningene. Etter bare én måned er vi allerede godt over halvveis til målet om 250.000 ukentlige brukere det første året. Nå er vi spente på fortsettelsen, sier sjef i Kunnskapsforlaget Kristenn Einarsson i en kommentar.

SNL har valgt en hybridmodell der de fleste artiklene er såkalte kvalitetssikrede tekster, skrevet av betalte skribenter, men de tar også imot brukerbidrag som endringsforslag og helt nye artikler.

Konkurrenten Wikipedia har tradisjon for å måle suksess etter antall artikler, og også her kan SNL skilte med en pen vekst.

Siden lanseringen 25. februar i år har SNL.no mottatt over 10.000 endringsforslag. Men hovedandelen av endringene kommer fra de betalte bidragsyterne.

- Hvor mange brukere har registrert seg siden starten?

- 7959 brukere har registrert seg til nå. Disse har registrert seg for å skrive nye artikler, kommentarer eller forbedringsforslag, så det er mange som har deltatt aktivt, sier informasjonssjef Marit Borkenhagen i Kunnskapsforlaget til digi.no.

- Er dere fornøyd med oppslutningen?

- Ja, det er vi fornøyd med. Det er en ganske høy tersel å gå fra bruker, som ikke krever registrering, til å bli en aktiv bidragsyter.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

- Hvor mange nye artikler har disse bidratt med i oppslagsverket?

- Nei, det har jeg ikke noen gode tall på. Det er ikke veldig mange nye artikler, kanskje noen hundre. Ellers er det for det meste snakk om personlige artikler, det vil si brukernes egne profilsider. Det er mange som har bidratt med endringer, men det er de fagansvarlige som har vært mest aktive.

Det skal ikke mye fantasi til for å se for seg hvordan innhold i Store Norske Leksikon over tid vil kunne lekke eller vandre over til norske Wikipedia.

- Frykter dere en slik utvikling?

- Det ser vi ikke på som noen fare. Hos oss er det opp til artikkelforfatteren selv om det skal være fri bruk eller ikke, sier informasjonssjefen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.