JUSS OG SAMFUNN

Stortinget sier nei til IT-Fornebu

IT-Fornebu-bygget fylles langsomt opp, men Stortinget vil ikke prioritere senteret.

Staten har spyttet inn 425 millioner kroner som er rundt en tredel av støtten til IT-Fornebu. Men noen videre drahjelp til visjoner og forrretningsideer synes å utebli.

Den jobben må IT-Fornebu selv gjøre, framgikk det i forrige ukes innstilling til Stortingets næringskomite.

Dermed ser det ut til at tidligere næringsminister Ansgar Gabrielsen får rett i sin hovedkonklusjon i rapporten om IT-Fornebu, som foreslår at staten bør trekke seg ut dersom det ikke blåses liv i visjonen til IT Fornebu.

Nå frykter Fornebus daglige leder Per Kristian Jacobsen liten framgang dersom staten ikke tar en aktiv rolle.

IT-Fornebu skulle være Norges svar på Silicon Valley og kunnskapens vugge for IT-utvikling, utdanning og forskning. I dag er det kun forskningsinstituttet Simula Research Laboratory som står for den biten.

- Dersom vi ønsker vekst og samarbeid må det nøye planlegging til. Det er ikke gjort på ett år eller to. Vi trenger aktiv drahjelp i en langsiktig planlegging over kanskje 15 år, sier Jacobsen.

Rundt 70 prosent av 35.000 kvadratmeter er i dag utleid som innebærer over 55 kunnskapsbedrifter. Terminalbygget står for en fjerdedel av arealet, men nye områder som grenser, kan stå for tur.

- Vi bygger skritt for skritt. Hva vi får leid ut kommer an på markedet, framholder Jacobsen.

Leieprisen per kvadratmeter varierer mellom 900 og 1.200 kroner.

Selskapene Manag-E, Clariel, Online Services og Millum er blant de fire siste bedriftene som styrker IT-miljøet på IT Fornebu.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.