DIGITALISERING

Syv digitaliseringstiltak tildelt 140 millioner kroner

Syu små og mellomstore digitaliseringstiltak får til sammen 140 millioner kroner av regjeringen gjennom tildelinger fra medfinansieringsordningen. 

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) sier vi har behov for flere digitaliseringsprosjekter om vi skal lykkes med å gi raskere og bedre tjenester til folk.
Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) sier vi har behov for flere digitaliseringsprosjekter om vi skal lykkes med å gi raskere og bedre tjenester til folk. Foto: Terje Bendiksby/NTB
27. juni 2024 - 07:55

Prosjektene anslås å ha en samfunnsøkonomisk lønnsomhet på 5,8 milliarder kroner over ti år, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Blant tiltakene som får penger, er et digitalt verktøy for å effektivisere redningsaksjoner. Tjenesten skal styrke den digitale samhandlingen mellom de ulike delene av redningstjenesten.

– Vi har behov for enda flere digitaliseringsprosjekter om vi skal lykkes med å gi raskere og bedre tjenester til folk. Med denne tildelingen øker vi tempoet i digitaliseringen, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap).

– Ikke fordi digitalisering er målet i seg selv, men fordi det er ett av de viktigste verktøyene vi har for å fornye og forbedre offentlig sektor på en slik måte at det utgjør en forskjell for folk, sier Tung videre.

Les også

Storbritannia anklager kinesiske hackere for å ha angrepet valgkommisjonen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.