TELEKOM

Ta ikke for lett på overgang til IPv6!

ICANN har åpnet for mer bruk av IPv6. F5 og Jon Bjørnland maner til forsiktighet.

25. feb. 2008 - 10:57

I begynnelsen av februar meldte ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) at de har tatt et viktig skritt i retning av å rulle ut neste generasjons adresseringssystem for Internett, kjent som IPv6: IPv6-adressene til seks av verdens 13 rotserver-nettverk for oversettelse mellom IP-adresser og verts- og domenenavn er nå blitt lagt til i de nødvendige filene og databasene.

    Les også:

Hovedpoenget med å bytte ut dagens generasjon, kjent som IPv4, til fordel for IPv6, er å unngå å gå tom for IP-adresser.

F5 Networks, spesialist innen bedriftsløsninger for effektiv og pålitelig drift av systemer med mange samarbeidende applikasjoner, advarer at bedrifter må legge detaljerte planer for å mestre overgangen til IPv6.

– Problemet er at hele verden kommer ikke til å bytte til IPv6 samtidig, og derfor kan ikke selskapene bare trykke på en knapp og så har alt utstyret IPv6 i stedet for IPv4. Det man trenger, er en smart plan og gode verktøy for at dette skal fungere. Tidligere var det usikkert hvordan dette skulle foregå, men nå finnes det utstyr som kan kjøre IPv4 og IPv6 samtidig, og gir dermed organisasjonene muligheten til å teste, endre og migrere den eksisterende infrastrukturen på en sikker og kontrollert måte, sier norgessjef Jon Bjørnland i en pressemelding.

Utstyret Bjørnland sikter til, er blant annet en «gateway-modul» fra F5 som automatisk oversetter mellom IPv4 og IPv6, i begge retninger.

F5 anbefaler å begynne med IPv6 i serverne og la klientene kjøre en stund til med IPv4, både fordi det er enklere å starte med bedriftens egne applikasjoner, og fordi klientene kommer til å trenge IPv4 for å få tilgang til offentlige ressurser.

– Uansett hva selskapene bestemmer seg for, må de har en klar plan over investeringer i penger, mennesker og teknologi for at de skal få en så problemfri overgang som mulig, og denne planen bør de ikke vente for lenge med å lage, sier Bjørnland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.