UTVIKLING

Tabulatur eller mellomrom – spiller det noen rolle?

Silicon Valley-serien tar for seg et av de virkelig store utviklerspørsmålene.

Silicon Valley-serien på HBO. Fra sesong 2.
Silicon Valley-serien på HBO. Fra sesong 2. Bilde: HBO Nordic
Harald BrombachHarald BrombachJournalist
7. juni 2016 - 13:39

Denne artikkelen inneholder enkelte spoilere fra sjette episode (Bachmanity Insanity) fra sesong tre av tv-serien Silicon Valley. Slutt å lese nå dersom du ikke har sett episoden og ikke ønsker å få avslørt noe av handlingen.

 

 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

 

Silicon Valley-serien til HBO er gjerne god underholdning for alle med en viss forkjærlighet for informasjonsteknologi og startoppmiljøer, men episoden som ble tilgjengelig hos HBO Nordic tidlig i forrige uke traff virkelig spikeren på hodet ved å sette gjøre diskusjonen om hvilket tegn som er best å bruke i forbindelse innrykk i programmeringskode.

Som vanlig handler diskusjonen om det er tabulator (tab) eller mellomrom som fungerer best. Hovedpersonen Richard er fast bestemt på bruken av tabulatortegn, og dette får i episoden følger både for hans forhold til innleide utviklere og til det mer amorøse forholdet han har til en kvinne (ja faktisk!). 

Innrykk i koden gjør den enklere å lese i forbindelse med ulike blokkstrukturer i koden, for eksempel for å se å finne begynnelsen og slutten på en klasse eller WHILE-løkke. 

Men de lærde strides altså om hva som er den beste metoden for å lage slike innrykk, men også om hvor store innrykkene skal være. 

Motstridende stilguider

Danske Version2 har tydeligvis også sett den samme episoden og har funnet fram til en rekke stilguider fra ulike prosjekter, som spriker i alle retninger. I de fleste av stilguidene som nevnes, blant flere fra Google, er det likevel mellomrom som gjelder, mens bruken av tabulatortegn for innrykk er forbudt. Antallet mellomromtegn som skal brukes, er man langt mindre enige om.

Tabulatorbasert innrykk er selvfølgelig enkelt, ved at man bare behøver å trykke én gang for hvert innrykk. Problemet er at det kan variere fra system til system hvor stort innrykk tabulatortegnet faktisk medfører. Det kan gjøre koden vanskeligere å lese og endre av andre.

Mange IDE-er (Integrated Development Environment) konverterer tabulatortegnet automatisk til et antall mellomromtegn, siden mellomromtegnet har en fast størrelse overalt, i alle fall med skrifttyper hvor alle tegnene er like brede. 

I den nevnte episoden kapitulerer enkelte med at det hele egentlig ikke spiller noen rolle, siden resultatet etter kompilering blir det samme uansett. Men for noen er dette ikke til å leve med.

Noe endelig svar på dette store spørsmålet får vi nok ikke denne gangen heller, men fortell gjerne i kommentarfeltet nedenfor om hva du foretrekker og hvorfor.

I likhet med resten av TU Media har vi denne uken gått over til å bruke løsningen til Diskusjon.no som kommentarfelt i våre nye artikler, i stedet for Disqus. Vi regner med at mange av våre lesere allerede er registrerte og håper at mange andre følger med oss over til en løsning vi har langt større muligheter til å tilpasse til våre behov.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.