I tillegg til kjøpesummen skal Telenor dekke grunnlagsinvesteringer med 89 millioner kroner.
- Vi har fått en vinn-vinn situasjon, mener informasjonsdirektør for Telenors Fornebuprosjekt, Arve Paulsen.
- Telenor får kjøpt en tomt som er bedriftsøkonomisk forsvarlig, samtidig som staten selger til markedspris. Siden det ikke er snakk om makeskifte vil Telenor kunne selge sine bygg i Universitetsgata og Keysersgate til markedspris.
Tidligere er det antydet at markedsverdien på Telenors to eiendommer i Oslo sentrum kan gå for rundt 350 millioner kroner. Payulsen vil ikke kommentere prisnivå, men sier at det ikke finnes kjøpere per dags dato og at tomtene blir tilbudt på markedet.
Paulsen sier at det var flere ting som skulle på plass i forhandlingene. Nå som avtalen er spikret er det også klart at de sju inviterte arkitektkontorene kan fortsette sitt arbeid i å foreslå hvordan Telenors nye hovedkontor på Fornebu skal se ut. Utkastene skal være levert like før jul i år. Tidlig i 1998 vil forslagene være evaluert og beslutning tatt om hvem som får i oppdrag å utforme en bygningsmasse på 200.000 kvadratmeter.
I en pressemelding sier statsråd i Planleggings og Samordningsdepartementet, Bendik Rugaas, at han er tilfreds med avtalen, og at avtalevilkårene ligger innenfor EØS-reglene.
Rugaas sier at partene stod for lagnt fra hverandre til at det lot seg forhandle fram likeverdige avtaler for bortfeste og makeskifte, slik at han selv og Regjeringen i utgangspunktet hadde ønsket.
Avtalen sier blant annet at 90 prosent av kjøpesummen skal betales på overtakelsesdagen som er to uker etter at Fornebu er lagt ned.