I dag, 25. oktober, er 10 av de 18 ansatte i Internett-selskapet Intertainer permittert. Tjenesten vil ikke bli åpnet igjen før Intertainer finner en løsning med de tre store selskapene Sony, Vivendi Universal og AOL Time Warner i tillegg til Movielink.
Dette meldte InternetNews.com i forrige uke.
Intertainer har bygd opp en base med 147.000 abonnenter som gjerne vil se video over IP-nettet. Disse vil nå miste dette tilbudet når Intertainer går til krig mot det selskapet kaller en konkurransevridende koalisjon som fikser priser på forhånd og gjør andre aktiviteter for å trenere konkurrentene.
Administrerende direktør Jonathan Taplin var tidligere en del av Hollywood-industrien etter å ha produsert blant annet 12 spillefilmer i løpet av en 20 års periode, men går nå altså til krig mot sine gamle kolleger.
Taplins antitrust-påstander materialiserte seg i et søkmål mot de tre filmselskapene for å favorisere video-på-bestilling-konkurrenten Movielink (tidligere Moviefly) som de tre selskapene pluss Viacom og MGM står bak. Taplin peker på det faktum at de tre saksøkte kontrollerer over 50 prosent av filmmarkedet og 60 prosent av musikkmarkedet.
Intertainer-sjefen sier at Intertainer opprinnelig betalte for et tilbud på 200 spillefilmer i kvartalet, men i realiteten fikk ti filmer. Dermed fant selskapet ut at det var bedre å lukke tjenesten for publikum inntil de fikk tilstander de kunne leve med.
Spørsmålet er hvor lenge selskapet kan overleve, ikke ikke minst i en kostbar rettsprosess med filmgigantene. En velkjent taktikk fra markedsledende selskap både i USA og i andre land er å trenere såpass lenge at konkurrentene ikke lenger har økonomiske midler til å fortsette kampen.
Taplin hevder at selskapet, med både Intel og Microsoft på eiersiden, har finansiering til å overleve minst i tre år til.