Den konservative toppolitikeren Michael Glos beskylder med rene ord den rød-grønne regjeringen i Berlin for å ha mobbet Telekom-sjefen Ron Sommer bort fra jobben. Opposisjonen vet ikke hva som er skjedd bak kulissene i selskapet, svarer regjeringen.
Sommer trakk seg fra sjefsstillingen tirsdag, etter at styret i selskapet hadde holdt krisemøte for å drøfte den økonomiske situasjonen. DT sliter med en gjeld på 67 milliarder euro, eller 493 milliarder kroner - nesten på størrelse med et norsk statsbudsjett.
Les også:
Tenzer, som nå blir nestsjef i konsernet, var regjeringens kandidat til å bli ny Telekom-sjef.
Tyske markedsanalytikere er ikke overbevist om at styret har valgt den beste løsningen, og er usikre på hva som kan skje etter forbundsdagsvalget 22. september.
- En overgangsordning er den verste av alle tenkelige løsninger. Det DT trenger er en gjennomtenkt og logisk strategi som kan gjennomføres i løpet av det neste året, og jeg tror ikke Helmut Sihler har mandat til å skape en slik strategi, sier analytikeren Guy Peddy.
- Dette er et selskap som nærmest skriker etter en fast hånd på roret. Nå er jeg redd driften av Deutsche Telekom - og dermed også aksjekursen - vil drive for vær og vind de neste seks månedene, sier Peddy, som arbeider for Tysklands største bankselskap, Deutsche Bank.
Tysklands sosialdemokratiske finansminister, Hans Eichel, er på sin side vel tilfreds med DT-styrets valg av Sihler. Også den tyske arbeidsgiverforeningens leder, Dieter Hundt, som er medlem av DTs bedriftsforsamling, mener Sihler er riktig mann i dagens situasjon.
Det liberale fridemokratiske opposisjonspartiet FDPs leder, Guido Westerwelle, er derimot rasende over sjakktrekket: Regjeringen tenker mer på å redde sitt eget skinn enn på å rydde opp i en av de største katastrofer i Tysklands økonomiske historie, sier han.