SKYTJENESTER

Uber ga opp i Danmark, men ikke utvikleravdelingen. Den gir full gass

Et femtitalls ingeniører i Aarhus skaper selskapets datasentertjenester.

Ubers hovedkvarter ligger i San Francisco. De har også et dusin utviklerkontorer rundt i verden, blant annet i Danmark.
Ubers hovedkvarter ligger i San Francisco. De har også et dusin utviklerkontorer rundt i verden, blant annet i Danmark. Bilde: Eric Risberg / AP / NTB scanpix
18. juli 2017 - 09:39

Uber valgte i våres å trekke seg fra det danske markedet. Konklusjonen kom etter at politikerne innførte en lov som blant annet krever taksameter i biler brukt til persontransport mot vederlag.

Mens de 2.000 sjåførene som tidligere kjørte for Uber i Danmark har måttet finne seg noe annet å gjøre, så fortsetter selskapets ingeniøravdeling i Aarhus på høyt turtall.

– Vi er rundt 50 mann, og utvider løpende. Framover er planen å fortsette veksten i et fornuftig og organisk omfang, forteller Steffen Grarup, sjefen for utviklerkontoret til danske Computerworld.

Avanserte datasentertjenester

At tjenestene de er med på å skape ikke lenger tilbys i Danmark, har ifølge ham skapt en hel del forvirring rundt fremtiden også til utviklerkontoret der. Men den lever altså i beste velgående.

– Det vi lager er relativt komplekst, men enkelt forklart utvikler vi en intern cloud for Uber, sier utviklersjefen til Computerworld, og nevner begreper som blant annet «compute platform» og «storage platform».

Vis mer

Det danske utviklerkontoret har allerede femdoblet staben siden etablering i 2014. For tiden har de lyst ut et par ledige stillinger.

– Vi har ikke konkrete mål om hvor mange vi skal ansette. Vi rekrutterer når vi finner dyktige folk, fortsetter Grarup.

Ifølge ham har Uber 12-15 tilsvarende utvikleravdelinger rundt i verden. Det danske kontoret er et av fire i Europa, hvor de øvrige ligger i Amsterdam, Vilnius og Sofia.

Universitetsbyen Aarhus på Jylland er Danmarks nest største by. Google har også egen utviklingsavdeling i samme by. Der har de blant annet skapt motoren i Googles nettleser Chrome, skriver avisen.

Uviss framtid i Norge

Det amerikanske teknologiselskapet Uber har som kjent utviklet en mobilapp, som brukes til å bestille drosjetjenester. Sjåfører bruker sine egne privatbiler for å tilby transport gjennom denne plattformen.

Ubers tjenester tilbys i 70 land, men virksomheten er omstridt og har møtt motbør mange steder. I Norge oppgir Uber å ha 280 000 brukere og flere hundre sjåfører.

I forrige måned holdt Uber en pressekonferanse der de truet med å trekke seg ut av Norge, dersom myndighetene ikke tilpasser regelverket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.