PERSONVERN

UiA får gebyr på 150.000 kroner for personvernbrudd

Datatilsynet har ilagt Universitetet i Agder (UiA) et gebyr på 150.000 kroner for brudd på personvernforordningen. Blant annet lå fødselsnummer ute på Teams.

Universitetet i Agder har fått gebyr fordi de har brutt personvernforordningen. En rekke personopplysninger har ligget i åpne Teams-mapper siden 2019, ifølge Datatilsynet.
Universitetet i Agder har fått gebyr fordi de har brutt personvernforordningen. En rekke personopplysninger har ligget i åpne Teams-mapper siden 2019, ifølge Datatilsynet. Foto: Sarah McDonald Gerhardsen
12. sep. 2024 - 07:23

I februar avdekket en ansatt ved UiA at dokumenter med personopplysninger hadde vært lagret i åpne Teams-mapper, hvor ansatte uten såkalte tjenstlig behov har hatt tilgang.

Dette har pågått siden universitetet tok i bruk Microsoft Teams i august 2018, ifølge en pressemelding fra Datatilsynet.

Rundt 16.000 registrerte er berørt – både ansatte, studenter og andre. Opplysningene omfatter blant annet navn, fødselsnummer, opplysninger om tilrettelagt eksamen, antall eksamensforsøk og særordninger.

I tillegg er det funnet en oversikt over ukrainske flyktninger tilknyttet universitetet og diverse opplysninger om dem.

Det oppsto nye dataproblemer for elever som skulle ta eksamen onsdag
Les også

Store dataproblemer under VGS-eksamen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.