RESULTATERFINANS

- USA må ikke ta sin posisjon for gitt

HP-sjef Mark Hurd var i Norge for å møte EDB-sjef Endre Rangnes, og kommenterte også finanskrisen.

På tross av at det norske markedet og norske avtaler er småpenger for verdens største IT-selskap, tok HP-sjef Mark Hurd seg tid til å møte EDB-sjef Endre Rangnes.
På tross av at det norske markedet og norske avtaler er småpenger for verdens største IT-selskap, tok HP-sjef Mark Hurd seg tid til å møte EDB-sjef Endre Rangnes.
23. okt. 2008 - 08:55

Mark Hurd er sjef for verdens største IT-selskap, målt etter omsetning. Onsdag denne uken var han i Norge.

HPs norske markedsssjef, Chris Kirkemo, forteller til digi.no at han var på besøk for å treffe kunder og egne ansatte, i tillegg til å ta en prat med EDB-sjef Endre Rangnes.

HP har vært en aggressiv oppkjøper, men det skal ikke ha vært derfor han kom til Norge for å snakke med EDB. Finansavisen spekulerer i om besøket isteden skyldes at EDB nettopp har tegnet en større programvareavtale med HP, og at HP-sjefen så det som en god anledning til gi det norske datterselskapet litt drahjelp i konkurransen med IBM.

Dette bekreftes delvis av EDB-sjefen:

- Det ligger an til et tettere samarbeid, men det er for tidlig å kommentere på enkeltprosjekter, sier Endre Rangnes, administrerende direktør i EDB til Dagens Næringsliv.

HP klarer seg godt for tiden, selv med den pågående finanskrisen som til nå først og fremst har rammet USA.

Den norske markedssjefen forteller at Hurd er en tilbaketrukket mann som sjeldent gir intervjuer, og hvis han gjør det så er det med internasjonale næringslivsaviser som Financial Times. Dagens Næringsliv fikk likevel noen ord ut av ham:

- Denne krisen er komplisert å forstå. Da jeg gikk på business school hørte vi aldri om avanserte finansielle instrumenter som CDO-er og subprime. Når vi vet at 70 prosent av USAs bruttonasjonalprodukt er basert på forbrukernes økonomi, er det ikke rom for slike feiltrinn, sier Hurd til Dagens Næringsliv.

Hurd håper at redningspakkene vil virke, men han ser ikke for seg at IT-bransjen klarer å opprettholde en vekst på 3-4 prosent i tiden fremover. Han har stor tro på at USA skal klare å reise seg igjen, men advarer om at det ikke må tas for gitt.

USA må ikke ta sin posisjon for gitt - Jeg skulle ønske det ble snakket mer om vekst og innovasjon fremfor bare å beskytte det bestående. Vi har lang tradisjon for å skape suksessfulle selskaper i USA. HP ble jo skapt av to guttunger i en garasje. Men USA må ikke ta sin posisjon for gitt, sier Hurd til Dagens Næringsliv.

Hurd tok over ledelsen av HP i 2006 etter at Carly Fiorina måtte gå av. Han har utmerket seg med å få HP-skuta på rett kjøl, blant annet gjennom en kraftig nedbemanningsrunde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.