ØKONOMI

Vekst i Atea Norge

Med en netto omsetning på 2,1 milliarder i andre kvartal 2024 kan Atea Norge melde om 4 prosent økning sammenlignet med i fjor.

Veksten skyldes bedre marginer innenfor maskinvare og programvare og god kostnadskontroll, sier Ateas finansdirektør Silje Therese Gabrielsen .
Veksten skyldes bedre marginer innenfor maskinvare og programvare og god kostnadskontroll, sier Ateas finansdirektør Silje Therese Gabrielsen . Foto: Atea Norge
David SøbergDavid SøbergJournalist
12. juli 2024 - 09:48

Resultatet ble rett over 97 millioner norske kroner, noe som er en økning på 20 prosent sammenlignet med andre kvartal i 2023. Inntekter fra hardware økte med 46, skriver Atea i en pressemelding.

Ifølge finansdirektør Silje Therese Gabrielsen skyldes veksten bedre marginer innenfor både maskinvare og programvare, samt god kostnadskontroll.

–  Vi er glade for å se at vi også i dette kvartalet vinner viktige kundeavtaler, skaper verdi for kundene våre og styrker vår posisjon innenfor våre strategiske områder, forteller Gabrielsen.

Sank internasjonalt

Inntektene for Atea internasjonalt falt imidlertid fra 8,87 til 8,38 milliarder kroner fra andre kvartal 2023 til andre kvartal 2024, en negativ forskjell på 5,5 prosent.

Inntekter fra hardware var 5,627 milliarder. Dette er et fall på 8,3 prosent sammenlignet med i fjor. Ifølge Ateas finansrapport for annet kvartal 2024 skyldes dette lavere leveranser av nettverksutstyr.

–  Forsendelser av nettverksutstyr var eksepsjonelt høye i Q2 i fjor på grunn av en lettelse av leveransebegrensninger, sier administrerende direktør Steinar Sønsteby. Han forventer vekst resten av året.

– Selv om resultatene våre i andre kvartal var mindre enn i fjor, ser vi tydelige tegn på forbedring inn i andre halvdel av 2024, salgsaktiviteten tok seg opp under andre kvartal, og vi har et økende etterslep av bestillinger som skal leveres i de kommende månedene.

Volue-sjef Trond Straume kan glede seg over en sterk vekst både i regnskapene og på børsen.
Les også

Halvårstall rett til værs: Teknologi-fest på børsen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.