De to endepunktene for kabelen er Miura i Japan og Porthcurno i Storbritannia, og på veien har kabelen 13 landingspunkt i 11 land. Kontrollsenteret for kabelen ligger i Fujairah i De forente arabiske emirater.
Konsortiet bak Flag tjener penger når minst 20 prosent av en totalkapasitet på 10 Gbps er utleid. Det vil skje i løpet av tre til fire år, ifølge Daniel Petri, som er toppsjef i Bell Atlantic Global Systems og styreleder i Flag-konsortiet.
I dag har 66 telekomselskap booket rundt 7 prosent av kapasiteten i kabelen, og de to viktigste kundene er Cable & Wireless, og China Telecom.
Den største utfordringen for konsortiet var å skaffe avtaler med 25 ulike nasjonale justismyndigheter før kabelen ble lagt ut.
Bell Atlantic er hovedaksjonær i Flag med 38 prosent, etter fusjonen med Nynex, som var den opprinnelige hovedaksjonæren. Andre store investorer er saudi-arabiske Dallah Al-Baraka Group, Telecoms Holding Co. Ltd. i Thailand, japanske Marubeni Corp., GE Capital Services, General Electric Co. og Gulf Associates.
Flag kostet USD 1,5 milliarder og ble lagt ut etter planen på 27 måneder. Hovedkonkurrenten, SeaMeWe 3, mellom Singapore og Frankrike kommer ikke på plass før i 1999.