Norge har ambisiøse mål på digitale ferdigheter som skal være en av de fem ferdighetene i skolene på lik linje som skriving, lesing, matte og muntlig framføring.
Nå får de god drahjelp av Ungt Entreprenøskap (UE).
UE ble etablert i Norge for ti år siden og har som formål å utvikle barn og ungdoms kreativitet og skaperevne og inspirere til framtidig verdiskaping i næringsliv og i en sosial og økonomisk sammenheng.
UE har et nært samarbeid mellom de ulike sektorene, privat og offentlig, og mellom utdanningssektor og næringssektor. Mye av tiden går til å holde kurs på alle skoletrinn for å inspirere ungdom til entrenørvirksomhet.
Nå har UE utmerket seg internasjonalt. I går kom Caroline Jenner, CEO i den europeiske organisasjonen på besøk for å lære mer om den norske modellen.
Til digi.no forteller hun at UE har vært flink til å ta i bruk IT mot skolene som verktøy, og dette er en av grunnene til at Norge nå scorer høyt.
Norge ble derfor et av vinnerlandene under prisutdelingen til Junior Achievement - Young Enterprise Europa og mottok prisen «Model Organisation Award» tidligere i Brussel.
Prisen hedrer de organisasjonene i JA-YE-nettverket som utmerker seg ved kvaliteten i styre, ledelse og virke. Gjennomslagskraften og kvaliteten på programmene fra barneskole til universitet blir også vurdert.
Organisasjonene blir målt opp mot 38 ulike kriterier, og kravene er strenge. For å bli en Model Organisation må det oppnås en score på 80 prosent. UE Norge oppnådde 95 prosent av disse målene, som var den høyeste karakteren av alle.
Foruten Norge ble også JA-YE organisasjonene i Belgia, Bulgaria, Romania og Slovakia tildelt Model Organisation-priser.
Også Ungt Entreprenørskaps samarbeidspartnere kunne ta med seg priser hjem fra Brussel. Johan H Andresen, konsernsjef i Ferd, og Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i HSH, fikk begge utmerkelser. Begge ble tildelt JA-YE Leadership Award for sin innsats for Ungt Entreprenørskap og JA-YE.