WIKIPEDIA

Wikipedia har lansert mørk modus

Nå kan man ved et tastetrykk skåne øynene for den typiske kritthvite Wikipedia-bakgrunnen ved å aktivere mørk modus.

Wikipedia har implementert en mye etterspurt mørk modus som gjør nettsidens fargetema motsatt fra den typiske hvite bakgrunnen siden er kjent for.
Wikipedia har implementert en mye etterspurt mørk modus som gjør nettsidens fargetema motsatt fra den typiske hvite bakgrunnen siden er kjent for. Montasje: digi.no
31. juli 2024 - 11:16 | Endret 31. juli 2024 - 12:14

Wikipedia har nylig lansert en såkalt mørk modus for både desktop-brukere og mobil-brukere, etter stor etterspørsel fra brukere.

En mørk modus betyr simpelt at man kan trykke på en knapp som aktiverer et mørkere fargetema generelt på en gitt nettside.

Enkelte brukere foretrekker mørk modus, da det oppleves som mindre blendende og mer skånsomt for øynene.

Det var teknologinyhetsstedet ARS Technica som først omtalte begivenheten.

Hvordan fungerer modusen?

Den nye modusen skal enkelt være tilgjengelig for både brukere som navigerer Wikipedia via en nettleser, og brukere som bruker Wikipedia-applikasjonen.

Mørkmodusen kan aktiveres enten fra et sidepanel på Wikipedias nettsider, eller gjennom innstillinger-funksjonen i selve Wikipedia-applikasjonen.

Her ser man hvordan Wikipedia ser ut med mørk modus aktivert. Til høyre ser man av-og-på knappen for modusen. <i>Foto:  Skjermdump</i>
Her ser man hvordan Wikipedia ser ut med mørk modus aktivert. Til høyre ser man av-og-på knappen for modusen. Foto:  Skjermdump

Måtte skrive om hele nettsiden

I og med at farger på Wikipedias nettsider har tidligere vært hardkodet i kildekoden, har implementeringen av en slik mørk modus vært vanskelig å få til.

Nå som nettsiden er blitt omskrevet kan brukerne endre på fargevalget på nettsiden da denne delen ikke lenger er hardkodet i kildekoden. Nå spør nettsiden om fargevalg fra brukerne.

Det har vært en lang reise. Etterspørselen etter mørk modus går helt tilbake til 2010.

Therac-25 var revolusjonerende for sin tid, men skulle koste flere mennesker livet – liv den egentlig skulle redde.
Les også

Programvaren som ble seriemorder

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.