Som del av en kampanje fikk Atea laget en statue som representerer alle våre 1850 konsulenter, både kvinner og menn. Resultatet ble et synlig bevis på at vi har langt igjen til nok mangfold i selskapet. Statuen ble en mann.
Modellen, som er utformet ved hjelp av kunstig intelligens og portrettbilder av våre ansatte, lyver ikke. Atea har i dag en kvinneandel på 21 prosent. Det er dårligere enn snittet i en bransje som over tid har hatt dårlig kjønnsbalanse. Det gjenspeiles i resultatet.
Trenger mangfold
Bransjen har ikke råd til en så svak kjønnsbalanse. Vi opplever allerede mangel på IT-konsulenter, og da kan vi ikke fortsette med at store grupper ikke ser på IT-bransjen som en aktuell arbeidsplass.
Mer mangfold vil gjøre oss i bedre stand til å løse oppgavene vi står overfor.
Lav fart, men riktig retning
Jeg er likevel optimistisk. I år er det 20 prosent flere kvinnelige søkere til høyere utdanning med IT-studier som førstevalg. I vårt eget Graduate-program har vi sett en betydelig økning i andel kvinner, og for årets kull har vi klart å oppnå kjønnsbalanse.
Selv om noe går i riktig retning, er farten altfor lav. Det hjelper ikke at flere tar utdanning hvis vi ikke klarer å fremstå som en attraktiv arbeidsplass. Statuen ble en synlig påminnelse om at Atea henger etter. Det kan vi ikke si oss fornøyd med.
Journalistikk i KI-alderen: Hvordan påvirkes det frie ordet?