Med over 2000 ledige utviklerstilinger på Finn.no er det litt å velge mellom for teknologer på jobbjakt. Norge mangler IT-folk, og tre av fire arbeidsgivere sliter med å skaffe ansatte.
Men utfordringen er internasjonal, og europeiske selskaper tyr i desperasjon til nye lokkemidler.
Bare for å gå på førstegangsintervju, kan du nå tjene 500 euro. Det melder Financial Times.
Kompetansekrise
Når alle vil ha en fullstack-utvikler med tre til fem års erfaring, er det lett å føle på frustrasjonen.
– Underskuddet på gode utviklere for fast ansettelse er så stort at selskaper der ute tar alle virkemidler i bruk, og de verste er rekrutteringsselskapene, sa Svein Sørensen, administrerende direktør i Witted Norge, til Digi.no sist høst.
Når markedet skriker etter utvikler-kompetanse og utviklerne både har slettet Linkedin-profiler og sluttet å ta telefonen, tyr rekrutterere til ekstreme virkemidler.
Frynsegode-kappløp
Stadig flere arbeidsgivere tilbyr full fleksibilitet til å jobbe der du vil, eller i lukrative kontorer som tech-slottet Rebel i Oslo, for å lokke til seg kandidatene.
Andre tyr til kreative utlysninger. Netpower, et lite IT-selskap i Sandnes ,gikk fra null til 44 søkere da de skar bort all svada. De lover å beskytte den verdifulle ressursen utviklerne er og spare dem for kundemøter, oppsalg og fjas.
Nå går noen enda lenger og frister med bonus – bare for å stille til intervju.
Tilbyr bonus for intervjuer
I Frankfurt tilbyr forsikrings-tek-selskapet Deutsche Familienversicherung 500 euro, omtrent 5000 norske kroner, til alle som stiller til intervju. Kommer du videre til annnengangs-intervju, venter en bonus på 1000 euro.
5000 euro, en god månedslønn, venter dem som fullfører en seks måneders prøvetid.
Selskapet vokser, og det konkurrerer mot store teknologiselskaper om talentene.
− Det er veldig vanskelig å finne folk med IT-kompetanse. Vi konkurrerer mot gigantiske selskaper som Allianz, som kan ansette folk i hele verden. Men vi vil ikke ha ansatte i India, vi vil ha ansatte her i Frankfurt, sier Stefan Knoll, en av grunnleggerne av selskapet, til Financial Times.
Gjort med vilje, mener cybersikkerhetsforsker: Finsk og svensk internettkabel er kuttet