DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Digitaliseringsministeren varsler nytt digitalt regelverk

Digitaliseringsminister Karianne Tung (Ap) lover å innføre et nytt regelverk for å sikre at barn og unge får en trygg digital oppvekst. 

Digitaliseringsminister Karianne Tung (Ap) lover å innføre et nytt regelverk for å sikre barn og unge en trygg digital oppvekst.
Digitaliseringsminister Karianne Tung (Ap) lover å innføre et nytt regelverk for å sikre barn og unge en trygg digital oppvekst. Foto: Terje Bendiksby/NTB
27. aug. 2024 - 07:30

Digitaliseringsminister Karianne Tung (Ap) lover å innføre et nytt regelverk for å sikre at barn og unge får en trygg digital oppvekst.

– Vi jobber med å innføre en lovgivning i Norge for å forebygge ulovlige og skadelige aktiviteter på internett og spredning av desinformasjon, skriver Tung i en e-post til Klassekampen.

Hun sikter til EU-forordningen om digitale tjenester (DSA), og sier at hun ønsker å få den på plass «så raskt som mulig». DSA pålegger digitale plattformer plikter når det gjelder å fjerne ulovlige produkter og innhold på sine egne tjenester, ifølge digitaliseringsministeren.

De aller største plattformene, som for eksempel Snapchat, som er svært populært blant barn og unge, er underlagt den strengeste reguleringen. De skal årlig identifisere og vurdere mulig risiko for barn og unge som bruker tjenestene de leverer.

Meta har sendt ut varsel til brukerne om planene i Facebook- og Instagram-appen.
Les også

MDG: Vil gi millioner til Datatilsynet for å ta kampen mot Meta

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.