SOSIALE MEDIER

Nå er politiet ferdig på X

Etter 13 år på Twitter og X slutter politiet å publisere meldinger der. De går over til sin egen app: politiloggen.

Politidirektoratet lanserte appen Politiloggen som gir direkte oppdateringer fra politiets operasjonssentraler. Appen skal erstatte politiets bruk av X.
Politidirektoratet lanserte appen Politiloggen som gir direkte oppdateringer fra politiets operasjonssentraler. Appen skal erstatte politiets bruk av X. Foto: Jan Langhaug/NTB
23. okt. 2024 - 07:19

– Takk for oss. I dag avslutter vi i Oslo PD vår publisering på X. Siden 2011 har vi publisert 90k meldinger til våre 550k følgere. Følg oss videre på Politiloggen app, skriver operasjonssentralen i Oslo på X.

Operasjonssentralene til politiet går dermed over til sin egen app «Politiloggen» for å formidle informasjon til publikum.

– Tiden er inne

– Vi ser nå at tiden er inne for å avvikle operasjonssentralens tilstedeværelse på X. Med det tar vi eierskap til egne data og gir dem ikke til en kommersiell tredjepart, sier seksjonsleder Torgeir Haugen i Politidirektoratet i en pressemelding.

– Det er viktig at politioperativ informasjon blir tilgjengelig for alle – uten at innbyggerne må opprette en konto eller gi fra seg persondata for å få denne informasjonen, sier han.

Ifølge Haugen har 96.000 allerede lastet ned «politiloggen», der folk selv kan velge hvilke politidistrikter og kommuner de ønsker oppdateringer fra.

Dette er spionkameraet som ble benyttet til å filme folk i dusjen i Arendalsuka.
Les også

Dette er spionkameraet fra Arendalsuka

Bytter til egen app

Politiet har siden september i 2011 benyttet seg av Twitter, senere kalt X, for å gi oppdateringer om hendelser fra politiets operasjonssentraler, men i dag slutter politiet å publisere meldinger på det sosiale mediet.

Nå bytter politiet ut X med sin egen app, «politiloggen» , som har vært tilgjengelig siden 24. juni.

Politiet i Oslo poster sin siste melding på X. Nå går de over på Politiloggen. <i>Foto:  Skjermbilde X</i>
Politiet i Oslo poster sin siste melding på X. Nå går de over på Politiloggen. Foto:  Skjermbilde X

Politiet blir dermed ikke underlagt plattformens skiftende og kontroversielle regler.

Omstridt

I juni i 2023 offentliggjorde Elon Musk begrensninger i appen, som gjorde at ikke-betalende brukere ikke kunne lese mer enn 1000 meldinger. Det ble omtalt som et kjempeproblem for offentlige etater som brukte tjenesten som hovedkanal for informasjonsdeling, blant annet av Kristine Foss i Norsk Presseforbund.

– I mangel på noe annet ble Twitter (nå X) valgt. Alle operasjonssentralene i politidistriktene bruker Twitter til å informere om hva som skjer, sa kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Politidirektoratet til NTB i juli i fjor.

Politiet har hatt flere ulike kontoer på Elon Musks X, blant annet til ulike politidistrikt. Blant kontoene er Oslo operasjonssentral, Oslopolitiops på X, som i dag har over en halv million følgere på appen.

Utvikler Michal Robert Panasewicz i Politiets IT-enhet (PIT).
Les også

Startet som et helgeprosjekt: Har utviklet app som skal gjøre politiet uavhengige av X

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.