OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Nvidia gir virusforskere gratis lisens til GPU-basert analyseverktøy

Kan redusere analysetiden til en brøkdel.

Nvidia bidrar med fri tilgang til programvare for at forskere raskere skal kunne finne vaksiner og medisiner mot koronaviruset SARS-CoV-2.
Nvidia bidrar med fri tilgang til programvare for at forskere raskere skal kunne finne vaksiner og medisiner mot koronaviruset SARS-CoV-2. Illustrasjonsfoto: Colourbox`/Denis Kalinichenko
Harald BrombachHarald BrombachJournalist
20. mars 2020 - 19:00

Til vanlig koster det penger å bruke Nvidias Parabricks Genomics Analysis Toolkit, en GPU-basert (Graphics Processing Unit) samling med analyseverktøy som selskapet hevder kan utføre genomanalyse mye raskere enn den rent CPU-baserte programvaren Genome Analysis Toolkit, som Parabricks er basert på. Ytelsen skal skalere lineært med antallet GPU-er i systemet. 

Folding@home lar datamaskinen din jobbe med en liten del av komplekse simuleringer for bekjempelse av sykdommer.
Les også

Slik kan PC-en din kjempe mot korona mens du sover

Tiden det tar å utføre typiske analyser, skal kunne reduseres fra dager til under en time, når jobben gjøres på én enkelt server.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

I minst 90 dager

I går opplyste Nvidia at selskapet nå, i første omgang, tilbyr en 90 dager fri lisens til Parabricks til alle forskere som jobber med å forstå og bekjempe koronaviruset SARS-CoV-2, som forårsaker sykdommen Covid-19. Gratisperioden kan blir forlenget, dersom situasjonen tilsier at det er behov for dette. 

Parabricks-verktøyet kan kun brukes på Linux-baserte datamaskiner og CUDA-kompatible (Compute Unified Device Architecture) grafikkprosessorer fra Nvidia. Det har bare blitt testet med grafikkprosessorene P100, V100 eller T4. Disse må ha minst 12 gigabyte grafikkminne og være installert i systemer med mye minne og relativt mange CPU-kjerner. Slike konfigurasjoner finnes i alle fall i nettskyene til Amazon og Google. Nærmere detaljer finnes på denne siden.

– Videomøter bør rett og slett være et obligatorisk verktøy for team som ikke sitter sammen, sier forsker Brede Moe i Sintef. (Illustrasjonsbilde)
Les også

De har forsket på hjemmekontor: – Utrolig viktig å bruke video og snakke sammen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.