KUNSTIG INTELLIGENS

Ny Hollywood-avtale skal sikre skuespillere mot å bli KI-erstattet

Det er inngått en foreløpig treårig avtale for å unngå at skuespillere og film-arbeidere blir erstattet av kunstig intelligens, opplyser en Hollywood-fagforening.

Robert Downey Jr, Da'Vine Joy Randolph, Emma Stone og Cillian Murphy viser stolt frem Oscar-statuettene sine under årets utdeling.
Robert Downey Jr, Da'Vine Joy Randolph, Emma Stone og Cillian Murphy viser stolt frem Oscar-statuettene sine under årets utdeling. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB
26. juni 2024 - 12:24

Avtalen er inngått mellom The International Alliance of Theatrical Stage Employees og Alliance of Motion Picture and Television Producers, som blant annet representerer Disney og Netflix.

Den inneholder blant annet en forsikring om at kunstig intelligens ikke skal være årsaken til at ansatte blir erstattet. I tillegg innebærer avtalen lønnsøkning.

I fjor ble en flere måneder lang streik i Hollywood avsluttet med en avtale, som i tillegg til generelle arbeidsforhold og lønn, også omhandlet KI-bruk. Der vant skuespillerne fram med en avtale om at en skuespiller må samtykke før deres ansiktstrekk kan bruke til å skape en virtuell person.

– Det blir stadig vanskeligere å avdekke forsøk på svindel og annen kriminalitet uten spesialisert teknologi og fagekspertise, sier Telenor Norge-sjef Birgitte Engebretsen.
Les også

Telenor stoppet 510 millioner forsøk på digital kriminalitet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.